Návrat do školy = vyšší riziko virózy u dětí – jak je chránit?

Bolest v krkuPrevencePro rodiče

Konec prázdnin. Návrat do školy. Viróza. Zažíváte každoročně tuto rutinu? Zkuste naše rady a viróza se letos vašim dětem vyhne.

Vyměňte ručník za papírové ubrousky

Společné ručníky jsou rájem bakterií a virů. I když na většině škol jsou už dávno pasé, přibalte raději svému dítěti do tašky vlhčené kapesníky a ideálně i dezinfekční gel na ruce.

Uvařte polévku

Dejte na rady vašich babiček a uvařte poctivý vývar nebo česnečku. Česnek obsahuje vitamíny A, B i  C a funguje jako přírodní antibiotikum a antiseptikum. Zkuste účinky česnečky vylepšit přidáním zázvoru. Už kdysi babičky říkávaly, že polévka je grunt a také lék na všechno. Aby vývar z kostí byl co nejsilnější, vařte jej co nejpomaleji.

Tip: jak z česneku dostat co nejvíc? Podívejte se na náš článek Česnek: aromatický zázrak

zeleninový krém s petrželí

Dopřejte jim dostatek spánku

Odpočaté tělo je proti chřipce odolnější. Vysvětlete svému dítěti, proč ponocování není vždy ten nejlepší nápad.

Nezapomeňte přibalit dětem do školy doplněk stravy Tantum Natura

Dbejte na imunitu vašich dětí. Pastilky Tantum Natura jsou účinným doplňkem stravy, který obsahuje propolis a vitamín C. Napomáhá tak správné funkci imunitního systému. Tantum Natura  je nepostradatelným parťákem, který pomáhá i při prvních příznacích nachlazení – chrapotu a škrábání v krku.

žena se synem

Zvlhčujte vzduch

Vlhkost vzduchu v místnosti, kde dítě tráví nejvíce času, byste měli udržovat v hodnotách mezi 50 až 60 %, k tomu vám pomůže zvlhčovač vzduchu.

Větrejte

Ideálně třikrát denně na 5 až 10 minut. Pravidelné větrání přispívá k správné vlhkosti vzduchu v místnosti.

Nepřetápějte

Teplý a suchý vzduch vysušuje sliznice, které jsou pak náchylnější k infekcím. Správná teplota v místnosti je 22 °C, v místnostech určených pro spaní by mělo být nanejvýš 19 °C.

TIP: Když už vaše dítě onemocní, nepodceňujte období rekonvalescence – doba návratu dětí do školy hraje v uzdravení velkou roli.

Oblíkejte děti přiměřeně

Bojíte se, že vaše děti v sychravém počasí nastydnou? Nezapomeňte, že příliš teplé oblečení jim škodí. Oblékejte je proto stejně jako sebe.

Doplňte vitamín C

Nezapomínejte pravidelně doplňovat vitamín C, který posiluje imunitní systém.  Skvělým zdrojem je třeba rakytník nebo černý rybíz.

Bolí vaše dítě v krku? Přečtěte si, jak s bolestí zatočit.

Související články

Kde Tantum Verde seženete?

Ve vaší oblíbené lékárně. A to i online. Bez receptu.

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám neuniknou žádné rady pro zdraví celé rodiny.