5 +1 maličkostí, které vám při nachlazení ničí život

Bolest v krkuPrevence

Jako by nestačilo, že vám není dobře. Když se k tomu přidá dalších pár komplikací, stane se z obyčejného nachlazení pěkná otrava. Přečtěte si, které maličkosti nám dokážou nachlazení zkomplikovat.  

1) „Kde mám ty kapesníčky?“

Jste zesláblí a bolest v krku společně s rýmou vám znepříjemňují každou vteřinu vašeho života. Z posledních sil se natahujete po krabičce s kapesníky, abyste uvolnili přeplněný nos. Když vtom s hrůzou zjistíte, že je prázdná. Co teď? Chvilku uvažujete nad tím, že se vzdáte své důstojnosti a použijete rukáv nebo prostěradlo, ale nakonec se přece jen vzchopíte a dojdete si pro toaletní papír.

2) „Co jsi říkala?“

„Můžeš mi to zopakovat? Mám zalehlé uši,“ vysvětlujete omluvně kamarádce/ kolegovi/ manželce/ operátorovi s nabídkou nového tarifu do telefonu po tom, co jste třikrát řekli „prosím“ v nejrůznějších obměnách. A nerozumíte ani počtvrté. Postupně rezignujete a přitakáváte, i když nevíte čemu a doufáte, že vám neuniklo něco důležitého.

3) Kapesník, nebo brusný papír?

Jako by plný nos a zalehlé uši nestačily. Při každém setkání kapesníku (pokud máte smůlu tak toaletního papíru) s vaším nosem máte pocit, že smrkáte do brusného papíru.

Kapesníky mohou během rýmy dráždit pokožku.

4) Co s knedlíkem v krku?

Nemůžete na nikoho zavolat, ať vám donese další balení kapesníčků nebo uvaří bylinkový čaj, nemluvě o tom, že vaše děti si hlasitě užívají volnost, protože je nemůžete okřiknout. Skvělým řešením je nerozlučná dvojka – sprej Tantum Verde a doplněk stravy Tantum Natura. Sprej vám uleví od bolesti v krku a gumové pastilky Tantum Natura vás pomůžou od dráždivých pocitů v krku.

5) „Nemůžu dýchat“

Kvůli ucpanému nosu nemůžete dýchat, když se snažíte mluvit. Ostatním jste pro legraci a žijete s pocite, že vám každou chvíli prasknou nosní dírky? I to je další nemilá maličkost, kterou si při nachlazení musíte protrpět. Chcete se nachlazení příště vyhnout? Přečtěte si, jak se před ním v zimě chránit.

Kamarádky se spolu snaží komunikovat, ale jedna má zacpaný nos.

#6 Aby toho nebylo málo

Ples, na který jste sháněli dokonalé šaty nebo perfektně padnoucí oblek půl roku, finálový zápas vaší šipkařské ligy nebo první klavírní recitál vašeho dítěte, to vše musíte oželet. V těchto případech se můžete spolehnout na přímou úměru. Čím víc se někam těšíte, tím pravděpodobněji onemocníte.

Které věci dokážou znepříjemnit nachlazení vám? Podělte se s námi do komentářů na Facebooku.

Související články

Kde Tantum Verde seženete?

Ve vaší oblíbené lékárně. A to i online. Bez receptu.

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám neuniknou žádné rady pro zdraví celé rodiny.